Lingehavenconcerten

Lingehavenconcerten is een voorbeeld van een project wat gerealiseerd is. Van planvorming en fondswerving tot programmering en realisatie.

 

www.lingehavenconcert.nl

 

 

 

 

Editie 2013

De Lingeborgh Gig is een regionaal kunst- en cultuurinitiatief

Jongeren ontmoeten ouderen, zij leren elkaar en hun muziek kennen

Lokale ondernemers hebben hun krachten gebundeld. Samen met de plaatselijke jeugd en het bedrijfsleven wordt dit unieke evenement georganiseerd. Jongeren ontmoeten ouderen, allemaal bewoners van de gemeente Geldermalsen. Zij leren elkaar en hun muziek kennen. Rock, blues, rap en house. Al deze muzikale stromingen komen aan bod. Het belooft één groot muzikaal spektakel te worden. Jeugd en volwassenen nemen deel aan culturele activiteiten. Scholengemeenschap de Lingeborgh dient als centraal ontmoetingspunt. Geweldige artiesten zijn bereid gevonden om een exclusief optreden te verzorgen. Scholieren krijgen educatie. Professionals leren de scholieren rappen; een moderne vorm van kunst.

De jeugd leert de 'kunst van leven' 

Niet alleen op muzikaal, maar ook op artistiek gebied vindt volop educatie plaats. Scholieren maken voor inwoners en bedrijven graffiti; ook een moderne kunstvorm. De jeugd leert zo de "kunst van leven" en het belang van actieve kunstbeoefening: het stimuleert persoonlijke ontwikkeling, creëert kansen en vergroot de sociale vaardigheden. Juist bij scholieren die aan het begin staan van hun maatschappelijke ontwikkeling. Cultuurparticipatie is voor iedereen van belang. Cultuur boeit en bindt, bij jong en oud.

 

TRAFFIQUE Project met Merlijn Twaalfhoven

Samen met la Vie sur Terre de productiegroep rond Merlijn Twaalfhoven is het project Traffique tot stand gekomen voor de opening van Lowlands in 2004 en de Uitmarkt in Amsterdam.

 

Totale vervreemding van modern klassieke muziek met blazers op het Lowlands terrein en in reprise op het Museumplein in Amsterdam voor de Uitmarkt opening. Enthousiaste reacties.

 

Productioneel een enorme uitdaging. Vanaf Utrecht CS 12 bussen met 450 musici en productieteam naar Biddinghuizen en later naar Amsterdam. Het hele concert voorbereiden plannen, en........ improviseren.

TWITTER

Nieuwsbrief